Menu 


.

pumpezagrejanje

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

SHIMGE cirkulacione pumpe

XPSXPS / BPS / XP, su zaštićene tihe cirkulacione pumpe sa širokom primenom u instalacijama sanitarne vode, centralnog grejanja i klimatizacije. Stator elektromotora je kompletno zaštićen a rotor je u potpunosti uronjen u tečnost što ima bitnu ulogu u hlađenju i podmazivanju tokom rada. Struktura kućišta je takva da se koristi zaštitni umetak, koji odvaja unutrašnji deo pumpe od vode. Takođe, ne koristi tradicionalni, mehanički način zaptivanja, čime uspešno otklanja uobičajena curenja. Obrtni delovi su pozicionirani na kvalitetnom keramičkom ležaju. Vatro-otporni materijal koji se koristi u unutrašnjem motoru sva toplotna izduženja ili skupljanja kompletnog sklopa čini bezbednim.

.

XPHXPH, cirkulacione pumpe u osnovi se oslanjaju na XPS pumpe. XPH serija cirkulacionih pumpi dodatno je opremljena elektronskom kontrolom rada na osnovu zadate temperature ili vremena rada. Osnovna namena ove serije je recilkulacija sanitarne vode. Zbog toga se isporučuje sa mesinganim ili telom od livenog HT200 materijala (za industrijsku vodu). Prednost ovako opremljene pumpe je u kontroli temperature vode koja se šalje kroz recirkulacioni vod i vremena kada se to radi. Na osnovu ovih mogućnosti bitno se smanjuju troškovi koji nastaju upotrebom recirkulacionog voda u sistemima dostave sanitarne vode.

.

.

APS
APS, cirkulacione pumpe su automatske pumpe najnovije generacije. Ove pumpe upoređuju parametre kroz vremenski interval i usklađuju rad rotora na osnovu zadatog programa. Cilj ovakvog rada je što manja potrošnja za određeni radni zadatak. Promena potrošnje može se primetiti čak i kod najmanje promene u sistemu. Pokazivač na pumpi izveštava o trenutnoj potrošnji pumpe i aktivnim programima. Pumpa SHIMGE APS ima nekoliko programa rada i na osnovu preporuka može se podesiti za razne potrebe sistema. Pumpe SHIMGE APS serije imaju potvrdu nemačkog sertifikacionog tela TÜV da spadaju u “A” klasu potrošača električne energije..

APS

SHIMGE, pumpe iz cele APS serije imaju Indeks Energetske Efikasnosti EEI < 0,2 što je znatno bolje od najstrožeg indeksa Eco-design direktive (EC) 641/2009 koji stupa na snagu avgusta 2015-te godine.

 

Informacije

Materijal: HT200, bronza ili mesing
Dozvoljena temperatura okoline: 0°C – 40°C
Preporučena radna temperatura: 2°C – 110°C
Radni pritisak: Max. 10 bara
Probni pritisak: Max. 6 bara
Relativna vlažnost okoline: Maksimalno 95%
Napajanje: 230V, -10 % + 6 % ; 50Hz/60Hz
Kompanija SHIMGE je vodeći proizvođač pumpi na kineskom tržištu. Posle 30 godina neprekidnog istraživanja i razvoja postigla je izvoz u preko 70 država u svetu prateći politiku visokog kvaliteta po prihvatljivoj ceni.