Menu 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Viadrus U22LP

U22LP

  • ViadrusU22

Liveni kotao VIADRUS U22-LP je novi model dobro poznate serije U22. Kotao je u potpunosti izliven i sklopljen na automatizovanim proizvodnim linijama matične fabrike ŽDB VIADRUS u Češkoj.
Najveću količinu proizvedenih kotlova fabrika VIADRUS ima u seriji U22 (S, C, D, N …) iz koje je model U22S najprodavaniji liveni kotao u Srbiji preko petnaest godina. Model U22LP zadržao je osobine kotla U22S prilikom sagorevanja čvrstog komadnog goriva (drva, ugalj, briketi …). Razvoj VIADRUS-ovog stručnog tima i izmene koje je napravio išle su u pravcu olakšanja montaže pelet gorionika na kotao iz serije U22. Konstruisanje univerzalnih vrata za montažu gorionika sa leve ili desne strane, kvalitetna priprema prolaza gorionika, izmene na livenom telu, obostrana priprema na oplati za kablove gorionika i dostavljača, elementi za redukciju brzine protoka toplog vazduha kroz komore kotla neka su od rešenja koja olakšavaju montažu gorionika i njegovu naknadnu upotrebu.
Kombinovani kotao od livenog gvožđa VIADRUS U22-LP namenjen je za toplovodne sisteme centralnog grejanja u granicama pritiska do 4 bar-a i radne temperature do 90°C. Ima člankastu strukturu koja je napravljena od visokokvalitetnih odlivaka sa zaštitnim slojem kristalizovanog grafita na površini.
Kotlovi VIADRUS prolaze rigoroznu kontrolu pre isporuke.

.

Informacije

Raspoložive snage (kW): 20 – 58,1
Materijal: Sivo liveno gvožđe GG20
Boja oplate: Zelena
Preporučena radna temperatura: 60°C – 90°C
Potrebna vučna promaja dimnjaka: 0,1 – 0,25 mbar
Radni pritisak: Max. 4 bara
Probni pritisak: Max. 6 bara
Buka (dB): <65
Garancija: 3 godine
Primarno gorivo kotla U22-LP je čvrsto gorivo. Prilikom ugradnje gorionika na pelet poželjna je ugradnja dopunskog seta za povećanje stepena korisnog dejstva.
Ovde možete preuzeti uputstvo za montažu  pelet seta.