Menu 

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dražice – bojleri

Češki bojleri DRAŽICE su izrađeni od kvalitetnog čeličnog lima. Unutrašnji sud bojlera je zaštićen najkvalitetnijim emajlom nanošenim pri temperaturi od 850°C. Kazan za vodu, flanša i cev za umetanje suvog šamotnog grejača su izrađeni od istog materijala, pa ne dolazi do galvanske reakcije i elektro hemijske korozivne pojave. Ove karakteristike su glavna prednost u odnosu na bojlere sa potopljenim grejnim elementima. Sistem koji je primenjen kod DRAŽICE bojlera pogodan je za tvrdu i agresivnu vodu i znatno produžava rok upotrebe kazana.
Dovoljna termo izolacija (bez freona) garantuje niske toplotne gubitke.
Snažni spiralni izmenjivači, velikog preseka i sa malim otporom pri protoku, od 9 kW, 12 kW, 24 kW, … 76 kW omogućuju veoma brzo zagrevanje sanitarne vode.
Bojleri DRAŽICE namenjeni su za sva ona mesta gde je potrebno obezbediti toplu sanitarnu vodu uz minimalnu potrošnju. Njihovi primarni grejači su snažni toplovodni izmenjivači koji se oslanjaju na neki drugi izvor toplote (kotao, solarni sistem, toplotna pumpa) i na taj način obezbeđuju uštedu električne energije. Zbog svojih jakih izmenjivača prilikom povećane potrošnje sanitarne vode oni kontinuirano greju i rade po sličnom principu kao i protočni bojleri.
.

Informacije


Raspoložive zapremine (lit.): 80, 125, 160, 200, 250, 300, 500, 1000
Raspoložive snage izmenjivača (kW): 7 – 76
Raspoložive snage el.grejača (kW): 2 – 6
Materijal: Čelični Lim, Emajl
Radna temperatura: 10°C – 80°C (preporučeno 60°C)
Maksimalni radni pritisak posude: 6 bara
Maksimalni radni pritisak izmenjivača: 10 bara
Električna zaštita: IP 44
Garancija: 1 i 5 godina


Postoje nekoliko različitih modela bojlera.
– Vertikalni (postavljaju se na zid)
– Horizontalni (postavljaju se na zid)
– Centralni (postavljaju se na pod)