Menu 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Bural – solarni kolektori

,
Energija zračenja Sunca koja dolazi do Zemljine površine iznosi preko 100.000 GWh godišnje.
Ta je energija oko 170 puta veća nego energija u ukupnim svetskim rezervama uglja
(izvor: ETF Beograd)
,
Bural je dinamična kompanija koja ima 20 godina iskustva u solarnoj i grejnoj industriji. Posle 20 godina posla i stručnog usavršavanja dostigli su visoki nivo kompetentnosti u oblasti proizvodnje solarnih kolektora.
Napori kompanije BURAL usmereni su ka ponudi efikasnih i trajnih proizvoda koji su plodovi dugogodišnjeg truda i neprekidnih poboljšanja.
 Ovim vrednostima BURAL proširuje svoje aktivnosti globalno.

AA180 – kolektor sastavljen od aluminijumskog apsorbera za koji su laserski zavarene aluminijumske sabirne cevi. Aluminijumsko kućište opremljeno je žlebom za lakšu montažu kolektora na nosač i spojeno je bez upotrebe šrafova. Izolacija kolektora je gusto brizgani poliuretan. Radni pritisak kolektora maksimalno 6 bara. Za potrebe spajanja na sistem kolektor je opremljen sa četri mufne od 3/4″ (po dva na dužim stranama). Dimenzije 92 x 916 x 1916. U ponudi je sa sigurnosnim solarnim ili standardnim bistrim staklom.

ST180 – kolektor sastavljen od crnog selektivnog apsorbera sa bakarnim sabirnim cevima. Aluminijumsko kućište opremljeno je žlebom za lakšu montažu kolektora na nosač i spojeno je bez upotrebe šrafova sa spoljne strane. Izolacija kolektora je gusto brizgani poliuretan. Radni pritisak kolektora maksimalno 9 bara. Za potrebe spajanja na sistem kolektor je opremljen sa četri mesingane mufne navoja 3/4″ (po dve na dužim stranama).Dimenzije 92 x 916 x 1916. U ponudi je sa sigurnosnim solarnim staklom.

HP230 – kolektor sastavljen od plavog super-selektivnog apsorbera sa bakarnim sabirnim cevima. Aluminijumsko kućište ima žleb za lakšu montažu kolektora i spojeno je bez upotrebe šrafova sa spoljne strane. Da bi maksimalno sačuvali prikupljenu energiju kolektori iz serije HP opremljeni su duplom izolacijom. Na leđima kolektora prema krovu u obliku kade formiran je gusto brizgani poliuretan, između poliuretana i apsorbera celom površinom kolektora postavljena je mineralna vuna. Radni pritisak kolektora je maksimalno 9 bara. Za potrebe spajanja na sistem kolektor je opremljen sa četri mesingane mufne navoja 3/4″ (po dve na dužim stranama). Dimenzija kolektora je 92 x 1179 x 1964. U ponudi je sa sigurnosnim solarnim staklom.

Nosači – za lakšu montažu kolektora na krov možete koristiti gotove nosače iz ponude fabrike BURAL. Nosači su opremljeni svim elementima potrebnim za montažu osim holšrafa za spajanje sa krovnom gredom.

.