Menu 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Viadrus U22S

U22

  • ViadrusU22

Liveni kotao VIADRUS U22-S je proizveden u Češkoj fabrici ŽDB VIADRUS koja je osnovana 1885. godine. Kontinuiranim razvojem VIADRUS je došao do pozicije jedne od najvećih i najmodernijih fabrika livenih proizvoda u Evropi.
Kombinovani kotao od livenog gvožđa VIADRUS U22-S namenjen je za sagorevanje prvenstveno čvrstog, tečnog i gasovitog goriva. Koristi se za toplovodne sisteme centralnog grejanja u granicama pritiska do 4 bar-a i radne temperature do 90°C. Ima člankastu strukturu koja je napravljena od visokokvalitetnih odlivaka sa zaštitnim slojem kristalizovanog grafita na površini.
VIADRUS U22-S je najnovija varjanta kotla U22, izliven je i sklopljen u celini na automatizovanim proizvodnim linijama matične fabrike ŽDB VIADRUS u Češkoj. Kotlovi U22-S prolaze kroz rigoroznu kontrolu pre isporuke.

.

Informacije

Raspoložive snage (kW): 20 – 58,1
Materijal: Sivo liveno gvožđe GG20
Boja oplate: Plava
Preporučena radna temperatura: 60°C – 90°C
Potrebna vučna promaja dimnjaka: 0,1 – 0,25 mbar
Radni pritisak: Max. 4 bara
Probni pritisak: Max. 6 bara
Buka (dB): <65
Garancija: 3 godine
Primarno gorivo kotla U22-S je čvrsto gorivo. Kao rezervno gorivo možete koristiti naftu, gas ili pelet ali je neophodan dopunski gorionik. U slučaju da se gorionik koristi kao primarno sredstvo, poželjna je ugradnja dopunskog seta za povećanje stepena korisnog dejstva kod upotrebe nafte i gasa ili peleta.